Locky virus? Wij kunnen u wél helpen!

De afgelopen tijd heeft een nieuwe ransomware op grote schaal weer computers besmet. Het virus lijkt zijn oorsprong te hebben in Duitsland, maar is in sneltreinvaart opmars aan het maken naar Nederland. Op dit moment is het niet duidelijk welke cybercrimineel er verantwoordelijk is voor dit locky virus, maar de werking van de trojan laat duidelijk zien dat het hier gaat om een vorm van digitale afpersing. De persoonlijke bestanden van slachtoffers worden versleuteld en de bestandsnamen worden omgezet in een willekeurige reeks van 32 cijfers en tekens, gevolgd door de .locky extensie. Windows identificeert deze items als LOCKY files die, ongeacht met welke software , niet kunnen worden geopend. Ook worden in de meeste gevallen de schaduwkopieen verwijderd van de computer zodat het terugzetten van een eerdere versie zoals veel forums en internetpagina’s beschrijven geen enkel effect heeft.

Er wordt gevraagd om een betaling om weer bij u bestanden te komen. Doe dit echter niet! De kans dat er daardwerkelijk iets gedaan wordt is nagenoeg nul.

Bent u het slachtoffer geworden van dit Locky virus? Computerservice Oisterwijk kan u wél helpen!

Computerservice Oisterwijk heeft als een van de weinige een methode ontwikkeld om niet alleen het virus te verwijderen, maar in 99% van de gevallen kunnen we tot 100% van uw data recoveren!